Gelir İdaresi Başkanlığı’nın e-haciz projesi 16 bankanın katılımı ile başlıyor

Gelir İdaresi Başkanlığı‘nın e-haciz projesiyle internet ortamında kısa sürede haciz işlemi gerçekleştirilebilecek.

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) vergi alacaklarının tahsili için “E-haciz” isimli bir proje geliştirdi. 16 adet bankanın katıldığı proje kapsamında, Gelir idaresi başkanlığı ile yürütülen yazışmaların güvenliği için Eczacıbaşı Bilişim‘in elektronik imza yazılımı olan EBImza kullanıldı.

E-Haciz Nasıl işleyecek

Proje kapsamında GİB, haftanın belli günlerinde alacaklarının tahsili için oluşturulan listeleri güncelleyerek bankalara bildirecek. Bankalar, listede kimlik bilgileri yer alan kişi veya kurumlar arasından kendi müşterilerini kontrol ederek, müşterisinin hesabındaki, Başkanlığın alacağı miktardaki parayı bloke edecek. Böylelikle EBImza ile elektronik ortamda, haciz işlemi gerçekleştirilmiş olacak.

Eczacıbaşı Bilişim Genel Müdürü Tarık Aşkın projeye ilişkin şöyle konuştu:
“Teknolojinin bu kadar hızlı ilerlediği bir dönemde, bireyler kadar kurumların da çağa ayak uydurması gerekiyor. Gelir İdaresi Başkanlığı, E-haciz Projesi ile öncü bir uygulama gerçekleştiriyor. Elektronik imza teknolojisi sayesinde geçmişte uzun zaman alan pek çok işlem, artık saniyeler içinde tamamlanabilecek”

 

» Bu Konular İlginizi Çekebilir :
  • İnternet vergi dairesi
  • Gelir vergisi farklarında son durum 11 şubat 2010
  • Toki Alt gelir grubu konutları 2010
  • İş Bankası 2010′da 1000 çalışan alacak işbankası personel alımı 2010
  • Motorlu taşıtlar vergisi ikinci taksit ödemesi son tarihi 2 ağustos 2010
  • 2010 yılı Motorlu taşıt vergisi ikinci taksit ödemesi
  • Şanlıurfa Valiliği İl Özel İdaresi Ünvan Değişikliği Sınavı
  •  


  • Dileyen herkes yorum yazabilir.Sitemizde üyelik zorunlu değildir.
  • Yorumlarınızda ahlaki değerlere lütfen özen gösterin.
  • Yorumlarınızı küçük harflerle yazın. Büyük harf kullanmak, internette yüksek sesle bağırma anlamı taşır.

  • www.bilgifabrikam.com